Un tresor
amagat

Sota un dels ecosistemes més àrids i estèrils de la Terra, el desert d’Atacama, a Xile, s’amaga un mar subterrani que es va formar fa més d’un milió d’anys. L’aigua d’aquest mar, que es bombeja des de fins a 70 metres de profunditat, és naturalment rica en minerals.

Una sal única
en el món

Un cop extreta, l’aigua s’evapora en estanys exposats als raigs abrasadors del sol del desert. Durant el procés, es produeix una reacció química natural que permet aconseguir un gra de sal únic en el món: reduït en sodi, amb un alt percentatge de potassi i amb el mateix sabor, aspecte i rendiment que una sal marina comuna de bona qualitat. Aquest gra de sal tan excepcional és el que utilitzem en la nostra somalla.

Menys sodi, més potassi

Per regla general, les sals obtingudes per l’evaporació de l’aigua marina contenen un 86% de clorur sòdic i traces d’altres oligoelements, com són el potassi, el iode o el manganès. La sal extreta del mar subterrani del desert d’Atacama conté, de manera natural, un 35% menys sodi. A més, el seu percentatge de potassi, un nutrient vital que regula el bon funcionament de l’organisme, és molt més alt que el d’una sal convencional: del 30%.

L’objectiu de l’OMS

El consum elevat de sodi contribueix a la hipertensió arterial, augmentant així els riscos de cardiopatia i d’accident cerebrovascular. Els estats membres de l’OMS han iniciat campanyes per a reduir la ingesta de sodi en la població amb l’objectiu d’aconseguir, en el 2025, una disminució del 30%. És altament recomanable per a la salut, per tant, substituir la sal convencional per la sal baixa en sodi extreta del desert d’Atacama. La sal procedent del desert de Xile amb la qual es fabrica la somalla Avi Serra és baixa en sodi i una font natural de potassi, pel que incrementa la qualitat nutricional del producte.